2024-02-24
想试呢间好耐 一直未有机会果次认真search一下发现系重庆大厦隔离落电梯果到 果到有好几间系 to eat list 入面地点非常满意落到去一揾原来系food count 形式,地方够空旷,仲有d位for独独,下次可以自己去慢慢hea。三重牛肉山(120g) $138Triple Beef (120g) w/Rice (Beef Sirloin, Beef Chuck Flap, Beef Hanging Tender) (西冷牛肉,牛颈脊,封门柳,温泉蛋)一试紧系试个乜肉都有啦,卖相非常ok,好老实,除左西冷之外,唔系好识分牛颈脊同封门柳,超级嫩。绝对唔系西冷唔ok,唔柴,充满肉感,下次我系会encore西冷。有温泉蛋系到紧系令个饭湿润晒,一赞。简单调味已经超好食,佢仲有一d汁煮过嘅菇同洋葱,反而无个味道更加单纯,唔会过湿,下次可能我走左佢。慢煮鸡胸肉配阿根廷青酱,日式沙律 $63Sous Vide Chicken Breast w/ Chumichurri, Japanese Salad 当然无牛饭咁惊艳啦,嫩嫩鸡胸、蕃薯干同鹰嘴豆系加分位,虽然唔知个薯蓉加左咩,但食落都唔重负担
地点非常满意
三重牛肉山(120g) $138
(西冷牛肉,牛颈脊,封门柳,温泉蛋)
有温泉蛋系到紧系令个饭湿润晒,一赞。
慢煮鸡胸肉配阿根廷青酱,日式沙律 $63
当然无牛饭咁惊艳啦,嫩嫩鸡胸、蕃薯干同鹰嘴豆系加分位,虽然唔知个薯蓉加左咩,但食落都唔重负担。
下次黎想清d我就会简沙律,leg day就简牛饭啦🤪