2019-07-20
行行下街口痕揾野食,两点零钟但又未够三点三,好多食店都未有下午茶餐。想起KFC两点三就有下午餐推出,即刻走去睇下有咩岩食先。只系口痕想食个轻盈下午茶,睇中左茶餐滋味盒,贪佢细细份得黎又可以食到几款食物,最后拣左S2芝士扭扭粉茶餐。S2芝士扭扭粉茶餐 ($25) 有芝士扭扭粉,狂野香烧鸡下髀,马铃薯蓉加饮品,饮品拣左热蜜糖绿茶。芝士扭扭粉真系几好食,半溶芝士捞埋D火腿落扭扭粉度,相当惹味。狂野香烧鸡下髀令人又爱又恨,狂野香烧鸡系KFC咁多款唔同鸡入面我最爱的一款,偏偏不爱家乡鸡,独爱狂野香烧鸡可惜今次件鸡下髀超级无敌缩水,缩到得返匙羹咁细,实在令人失望。今次件鸡细得好离普,不如叫鸡锤啦下午餐配的马铃薯蓉是迷你SIZE,味道不过不失。饮品拣左热蜜糖绿茶,热蜜糖绿茶有惊喜,一D都唔鸡肋,蜜糖淡香甜甜地,配上热绿茶又几好饮。S2芝士扭扭粉茶餐 ($25) ,相当抵食,口痕必选下午茶之一。
下午餐配的马铃薯蓉是迷你SIZE,味道不过不失。