2023-06-26
各款甜味嘅牛角包,相信市面上都好容易买到😌加上依家用嚟庆祝嘅蛋糕口味层出不穷,如果想为朋友、另一半、屋企人准备一个特别啲嘅生日蛋糕,绝对要留意呢一篇!因为我9成9肯定你无见过呢款牛角包山嘅蛋糕🥐!! (剩下1%用嚟带头盔🤣呢款KING OF CROSSIANT皇牌牛角蛋糕由十几件嘅牛角包堆砌而成,一共有四个口味,分别系「杂莓甜心牛角🫐」、「法国云呢拿牛角🍦」、「比利时70%榛子朱古力牛角🍫」 & 超罕有嘅「热情果牛角❤️🔥」千祈唔好以为甜嘅牛角包就一定会食到好腻,即使系平时对云呢拿算唔上钟意嘅我,都被「法国云呢拿牛角🍦」征服咗🙈 每个牛角包咬开之后都有陪衬翻牛角包表面topping 相应味道嘅吉士忌廉🥐 即使系听落已经觉得好甜嘅云呢拿,忌廉都采用咗低糖嘅配方,所以即使系怕甜食嘅男生s、长辈s,一口气食晒整件牛角包都绝对无问题🤤 而朱古力控嘅我食到Dark Chocolate cream,当然系十分开心naaaa🍫😍如果平时有食开Urban Bakery佢哋Croissant做早餐或者甜品嘅朋友仔,就更加唔好错过呢一款KING OF CROSSIANT皇牌牛角蛋糕naaa👑💓