2018-02-13
情人节又点会少得正餐呢,出哂名整平铁牛扒既餐厅有新搞作,同世界冠军朱古力大师既zChocolat玩crossover,朱古力同牛扒都系我至爱点可以错过呢。墙上面放左五颜六色既灯做设计,有牛仔帽有牛角包咩都关牛事,除左有普通卡位仲有几张高台位可以望住外面街景食,几有外国Feel。卡位用上左格格既水泥墙隔开,透光之外又好有特色,每个位上面仲有字灯位,全部都系同Steak有关好岩番餐厅主题。门口呢张告示好有趣,话俾人知加开埋星期一,但系用左字典做告示好有创意,大家患有星期一症侯群既朋友仔可以黎喇。卡位用上左几工业风既设计,银色台同墙身,成个美式工厂既感觉出哂黎。未黎牛扒之前有任添黑松露薯条,店员炸好就会拎左一大兜出黎夹俾你,夹到成盘都超满,仲可以无限添加,即炸热辣辣又有阵阵黑松露味。主角紧系《390日谷饲Prime牛扒》($248),平铁牛扒其实系牛肩肌肉,要人手起筋好晒时间又花工夫先有得食。而且呢只全无抗生素荷尔蒙使用,食得好安心,三成熟果种嫩红色真系流哂口水,就咁食牛既原汁原味已经好正。今次2月既特色酱汁就系呢个crossover既红酒朱古力,煮到几杰身,点少少超浓朱古力味既zChoco
今次2月既特色酱汁就系呢个crossover既红酒朱古力,煮到几杰身,点少少超浓朱古力味既zChocolat酱汁应哂情人节,下面仲有薯蓉,好香又好滑加上牛肉香好好食。
另一客就系《客席主厨平铁牛扒》($188),用上法式煮法,法式会更淋身,五成熟入面依旧嫩滑,记得要点上浓香既牛骨酱汁。
食完牛扒当然要叫番个甜品,呢款《热情果蛋白批》($36),上面系打发左既蛋白,中间夹左热情果,整得岩岩好唔会太酸又唔会太甜。
店名:Top Blade Steak Lab
地址:何文田梭桠道4A号荣英大厦地舖