2016-04-22
一个幸福嘅港女,一定要去食tea,今次就同朋友选择左位于Cwb 嘅佢。早两个月,可能天气都较冻嘅关系,无咩人去食tea。不用等,两个人霸左张大sofa。坐底就收到餐牌。哗,好抵。 298 for two is so attractive. 当然我地都毫不犹豫就点个tea set。tea set 先由咸点,亦既最低食起。tuna 泡芙无想像中松脆,但胜在吞拿鱼酱鲜甜。火腿芝士三文治好好食,因为芝士半溶刚刚好。巴拿马火腿不会太咸,但够鲜,不错。再向上,有berries cake,同hazelnut cake。本人觉得cheese cake 的味道不够浓,而蛋糕底嘅cake 太硬。当然,macaron 亦不会好似专做macaron 嘅cake shop好食。至于饮品,我地点嘅chocolate milk 都无cream on top。有少少失望。总括而言,咸食好过甜食。而优惠后的性格比确实高。返食指数3粒星。