2022-02-15
1934 浏览
系韩国嘅时候,其中一个目标系食晒所有鸡,但炸鸡店有足足36000间,系短短两个月,咁当然唔得。但谂谂系香港嘅过江龙就有可能,今日就食Dodam chicken。环境好阔落,同一般韩式炸鸡谱一样播住K-Pop,电视做SBS the show,有1秒回到韩国嘅感觉。环境装修走西式路线,BFF仲话似Pizza店多过炸鸡店。鸡全部都系鸡。除咗炸鸡,仲有烤鸡、铁板鸡等等。同BFF点咗蜂蜜牛油香蒜焗烤鸡。蜂蜜牛油酱劲好味,每件鸡都沾满蜂蜜嘅甜、牛油嘅香。鸡本身脆口,外脆内软,大大啖咬系有肉汁。贪心嘅我地仲叫咗Half Half pizza,一半系Margherita,另一半系Black truffle & mushroom,天生一对,都系有蕃茄酱做Base。夹得黎大家特质上有唔同。Rita紧系钟意Margherita,食落去好清新,有爆汁小蕃茄。罗勒不多不少,点缀一下蕃茄酱。Black truffle & mushroom有蘑菇,口感比较丰富。今次食完都Dodam chicken,又黎食香港炸鸡呢个短期目标迈进一步。
蜂蜜牛油香蒜焗烤鸡
Half half pizza