2021-10-05
Fun lunch gathering. High ceiling, spacious window seats, Korean study room decoration with Kpop idols' pics. Enjoyed a localized Korean meal accompanied with kpop beatPig's FeetTappan Spicy Stir-fried ChickenCreamy Cheese DdukbokgiGrapefruit Rice WineStrawberry SmoothieBlueberry Smoothie- - - - - -突然其来一个下午休假,即刻约喺CWB做嘢嘅fd子们食lunch。铜锣湾出名多嘢食 ,拣咗呢间想试好耐、由韩国人主理嘅餐厅开餐,佢哋大部分员工都系Korean添,又年轻又friendly。餐厅楼底几高、座位宽敞、仲装修成贴满韩星照片的自修室咁播住K-Pop,坐系大窗口位傍食饭气氛轻松、胃口都好啲,我哋个个食到捧住个肚走猪脚>份量几大、起晒骨真正啖啖肉,比起系韩国食嘅,佢肉质较实净,餐厅调制的
Pig's Feet
Creamy Cheese Ddukbokgi
Grapefruit Rice Wine
Strawberry Smoothie
Blueberry Smoothie
- - - - - -
猪脚
>份量几大、起晒骨真正啖啖肉,比起系韩国食嘅,佢肉质较实净,餐厅调制的酱汁味道几好,伴碟有泡菜蔬菜等,要几个人share
铁板辣炒鸡
>多人食至得,好大碟!个酱汁好好味唔太辣㖞,鸡件嫩滑入晒味、至正就系年糕、扁冬粉和鱼糕索晒啲汁超好食
忌廉芝士炒年糕
>Creamy cheese好香Creamy,有啲漏;肥嘟嘟白雪雪嘅韩国年糕和鱼糕沾满酱汁劲邪恶又chewy,满足晒烟韧控和芝士精,饱饱
柚子米酒
>打卡之余又好饮,米酒味几浓下,沟咗西柚汁中和返
士多啤梨奶昔
蓝莓奶昔
见到员工啲午餐都好丰富、好好𩠌呀!