2022-11-28
大只仔今次觅食嘅店舖就系💥 Le Colonial 💥 大只仔今日去咗间装修好靓,环境好舒服,感觉好似去咗旅行嘅餐厅。放假就系要好休闲地,Hea一个下午,食一个靓午餐。😍😍⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯5⭐️ 超班3⭐️ 一般1⭐️ 差味道 ⭐️⭐️⭐️⭐️抵食 ⭐️⭐️⭐️⭐️服务 ⭐️⭐️⭐️⭐️环境 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯🔥 Le Lunch $148 (另加一服务费)(2前菜 + 1主菜 + 1饮品)🔥越式三宝饭(鸡肉串烧/香茅猪扒/越式鸡蛋肉饼)配白饭+ 豉油蚝油酱汁鸡肉串烧鸡肉串烧有肉汁但味淡,炭烧味好香,好突出。装饰干葱碎唔够干身,微冧。香茅猪扒香茅猪扒薄切,好有猪味,唔系一般茶餐厅猪扒货式,炭烧味好香,好突出,但烧到少少干唔够肉汁,配上葱油,但味道都系偏淡,可能预会点酱汁,但豉油蚝油酱汁好咸,难以入口。食到最后发现葱油猪扒落油太多,葱少,好彩用左猪扒骨毡起猪扒肉。豉油蚝油酱汁太咸,最后要一碟春卷鱼露代替更加好食。鱼露甜酸味道啱啱好,唔抢喉,蒜蓉粒多,够味,唔太辣。越式鸡蛋肉饼猪肉粉丝蒸蛋饼,有少少老,少少干,但味道够,好食。🔥炸香茅鸡翼单骨鸡
💥 Le Colonial 💥
放假就系要好休闲地,Hea一个下午,食一个靓午餐。
😍😍
抵食 ⭐️⭐️⭐️⭐️
服务 ⭐️⭐️⭐️⭐️
环境 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯
🔥 Le Lunch $148 (另加一服务费)
(2前菜 + 1主菜 + 1饮品)
🔥越式三宝饭
(鸡肉串烧/香茅猪扒/越式鸡蛋肉饼)
配白饭+ 豉油蚝油酱汁
鸡肉串烧
香茅猪扒
越式鸡蛋肉饼
猪肉粉丝蒸蛋饼,有少少老,少少干,但味道够,好食。
🔥炸香茅鸡翼
单骨鸡翼,好酥脆,牛油味好香,有香茅味,黑椒味重,带少少甜味,点春卷鱼露可以冇咁油。牛油鸡翼好出色,好好食。😋😋
🔥越式炸春卷
春卷炸得唔够脆,一定要点鱼露先冇咁油,配料有肉碎,芋头,红萝卜碎,木耳碎,粉丝。
🔥冻薄荷青檬茶
淡淡薄荷味,红茶味唔太重,好够冻。
温馨提示:
环境好舒服,冷气够,微微音乐好舒服,可以休闲地好好Hea足一个下午,客人唔多,比较清静,反而菲律宾员工讲嘢有时太大声。