2021-03-09 232 浏览
食好西时间 由于疫情关系 好耐都冇晚巿堂食 今晚终于可以报复式食餐好Book左间超高质嘅餐厅 一定要分享下拣左个6 shades of flavour一开始就有两款餐包俾我地 有竹炭包 牛油好邪恶 面包够热 搽埋牛油溶溶地 好好味再黎好精致嘅菜式有好薄好脆嘅莲藕片 火腿蛋糕 同用肠仔薯蓉炸香嘅波波 靓到唔舍得摆入口 已经好期待下一道菜Caviar Secret职员问我地预备好未 一打开有阵香气走出黎哗 好靓呀 系鱼子酱同龙虾肉 下面系芝士 职员仲会教埋你要点先最好食佢俾左用贝壳做嘅匙羹我地慢慢享用 鱼子酱鲜甜回甘 好食到停唔到口Saba sashimi 鲭鱼刺身系我最爱 好中意佢个阵独有嘅鱼味又唔腥 个酸甜萝卜更加带出佢个鲜味 加埋粒粒鱼籽 口感好丰富Matsutake 珍宝size北海道带子加松茸再配上松露汁 面头仲有块天妇罗紫菜 厚身嘅松茸索晒浓郁松露汁 个带子好似刺身甘嫩滑弹牙👍🏽👍🏽用面包点啲松露汁 冇得弹Oyster Espuma🦪 本来以为会系生蚝 点知系煎香左嘅金蚝 加埋蕃茄莎莎 烟水碎 粟米 忌廉 上左枱之后 职员再帮你淋上热汤 个金蚝好有咸香味 不得不赞Surpris
Book左间超高质嘅餐厅 一定要分享下

Matsutake

Oyster Espuma🦪
上左枱之后 职员再帮你淋上热汤 个金蚝好有咸香味 不得不赞

Surprise Dish
系我最中意食嘅鱼 师傅将海泸鱼煎到香脆金黄 个汁系用左松叶蟹膏去整 再有豆腐同瓜配去吸收啲汁 绝对用心之作

Baby Lamb in two ways
上面系煎香左羊肉 再用羊肉去做个肉饼 中间有椰菜花伴碟 啖啖都系羊味 唔好睇个羊肉好似好生 但系佢好林好滑

Japanese A5 Wagyu
厚切A5日本和牛 油花分布平均 师传轻轻煎香两边 将肉汁锁住 入口即溶嘅感觉 正

Dessert surprise
好有心思嘅天鹅🦢 有绿茶蛋糕同黑糖酱做伴碟

整体来讲 呢间餐厅绝对俾到惊喜 打卡一流 师傅有心思嘅煮法同摆碟 新鲜嘅食材 职员细心服务同详细解释 令到我好好享受左一晚