2017-11-18 1139 浏览
今晚同好友喺旺角觅食😋😋,想塭个坐得舒服同食物有质素ga 餐厅😌😌,一个星期前已经喺openrice search 到呢间Romanne Leisure Food Concept, 睇到d 环境相同食评都唔错,就试下啦!☺️我哋今晚六点半就到左准时入座,见到个环境好浪漫,气氛真系唔错!到到七点钟已经全店full house... 果然好生意☺️,好彩有一早book定位!✌️到点餐嘅时候,我哋决定食二人餐比较化算,但冲绳猪鞍同鹅肝牛柳好难抉择⋯⋯最后侍应话我地知猪鞍系佢哋嘅signature,比较特别,建议可以试吓,好!就咁决定,最后$388 二人餐我哋拣咗以下配搭:前菜-烟熏三文鱼配柚子沙律:烟熏过ga三文鱼有油脂香,加埋好清新ga柚子令沙律分外香甜同开胃😍,柚子又平衡咗整道菜ga味道,不错也!🥗🥗☘️☘️🍀🍀🍋🐟精选厨师餐汤-黑松露蘑菇汤🍄🍄🍵🍵浓浓嘅黑松露味,唔好意思我忍唔住用咗五啖已经清左碗汤!🤣🤣🤣⋯⋯好想可以refill....🙈🙈🙈Pasta-北海道带子南瓜意大利饭🥘:呢个Risotto一上枱卖相很不错!👍🏻👍🏻😋😋大大粒ga 带子好吸睛☺️!带子刚刚熟,鲜甜好味!而个意大利饭将浓汤和

前菜-烟熏三文鱼配柚子沙律:

精选厨师餐汤-黑松露蘑菇汤🍄🍄🍵🍵

Pasta-北海道带子南瓜意大利饭🥘:
呢个Risotto一上枱卖相很不错!👍🏻👍🏻😋😋
大大粒ga 带子好吸睛☺️!带子刚刚熟,鲜甜好味!
而个意大利饭将浓汤和南瓜酱汁都吸满每一颗饭粒内,加咗少许蘑菇洋葱芝士等配料,每一啖都食到浓厚的南瓜味道,只是选呢只意大利米,我觉得可以有更好口感嘅选择。😅

主菜-冲绳猪鞍扒🐷🍴:
Wow!!!! 呢块猪鞍扒有成吋厚👍🏻,第一次见有连皮上的猪鞍扒,但正正因为呢个原因就比我发现原来,识食一定系连皮食,香脆嘅外皮口感加上猪鞍比一般猪的肉质来得更香😋, 把肉汁锁上保留,肉质软嫰!简直系一试难忘,我谂以后食猪鞍时,如果无连皮嘅话,我会大叫还我猪皮!👻👻🐷🐽

套餐包埋两杯饮品🍹🍹,我嘅朋友仔食到舔舔脷🤤🤤!我俩都非常满足同满意呢一间餐厅嘅质素,已经约定下个月一定会再嚟食过!🎉🎉😋😋

我见佢哋而家仲做紧另外一个优惠,系澳州牛放题任食,好似都唔错所以想一试🤔🤔,下次再同大家汇报!🤣🤣🤣🐮🐮🐮

用餐𠮶阵⋯⋯见到侍应同d 熟友有倾有讲,好多交流。临走时,待应会问你满唔满意今次嘅食物❓我话冇介绍错,果然黑毛猪鞍好好食物😋😋👍🏻👍🏻
感觉呢一间小店会尊重客户的意见同感受,唔错也!✅系要赞一下!😌👍🏻💯💯

餐汤配烟三文鱼柚子沙律
烟熏三文鱼柚子沙律