2012-12-30
睇完Les Miserables,喊到只眼肿晒,大家都无咩胃口,就随便找地方塞饱自己就算了。新世纪装修后店舖还没有全部重开,幸好还有Applegreen。已经光顾Applegreen无数次,旺角店则是第一次。非常贴心,Applegreen有个weekend brunch menu (actually到下午两点几都仲有offer, 佢地应该改名叫All day menu),但见到隔离枱d份量实在吓人(所以系好抵食),放弃,a la carte算了。Asian Nachos-$65原来得6块,好贵,但系好好味。Nachos永远系我既挚爱,肉同sauce非常夹,唯一缺憾系D肉破“鞋”口。Wild Mushroom Salad-Mushroom非常好味,应该系轻微焗过所以d汁仲非常丰富。但olive oil太重手了,或者喜欢olive的朋友会喜欢,但一定唔系我,而且醋汁完全唔出,一大败笔。但看在蘑菇的份上,还是给个笑脸好了。咁样每人都要$70,其实唔算抵食,但AP价钱一直都系差不多,keep住quality就好了。
新世纪装修后店舖还没有全部重开,幸好还有Applegreen。已经光顾Applegreen无数次,旺角店则是第一次。 非常贴心,Applegreen有个weekend brunch menu (actually到下午两点几都仲有offer, 佢地应该改名叫All day menu),但见到隔离枱d份量实在吓人(所以系好抵食),放弃,a la carte算了。 Asian Nachos-$65原来得6块,好贵,但系好好味。Nachos永远系我既挚爱,肉同sauce非常夹,唯一缺憾系D肉破“鞋”口。
Wild Mushroom Salad-Mushroom非常好味,应该系轻微焗过所以d汁仲非常丰富。但olive oil太重手了,或者喜欢olive的朋友会喜欢,但一定唔系我,而且醋汁完全唔出,一大败笔。但看在蘑菇的份上,还是给个笑脸好了。 咁样每人都要$70,其实唔算抵食,但AP价钱一直都系差不多,keep住quality就好了。