2022-07-19
做完一轮工作,决定同朋友一齐放早嚟个Happy Friday😎✨嚟试吓哩间隐世靓景意大利酒吧 chill chill佢✨🐷🍕 Prosciutto e rucola 意大利火腿披萨 $188Pizza边又薄又脆,饼底香软有口感,配上mozzarella 芝士 烟韧好rich,多汁焦香藩茄仔,大块嘅Parma ham,配合 烤过会变得唔苦,反而有香草香嘅火箭菜,感觉好丰富,好香!唔洗加酱料都已经好好食!🤤🍎🍦 Apple crumble 苹果酥(苹果金宝) $108劲惊喜,劲足料,好好食✨ 烤Pan上,超级香!苹果馅有粒粒充满肉桂香嘅苹果粒粒,微微黄糖嘅焦香同云喱拿香唔会过甜,脆卜卜嘅脆面绝对令口感升华咗,连同浓郁焦糖云喱拿雪糕,真系劲好食🤤 🥺 甜品胃好想将哩个放大到pizza咁大😂 另外我哋叫咗mocktail~🍹Fruit punch $45🍸Pussy foot $45正常发挥,清爽,唔会影响食物嘅味道✨🏠 环境餐厅有室内同室外位置,见有人带埋毛孩喺室外有太阳伞嘅大sofa位食嘢,都几方便👍🏻室内都好打卡able,有个好型嘅bar枱,家私有明显分别,可以睇出边度系4人位,2人位等
劲惊喜,劲足料,好好食✨
烤Pan上,超级香!
🥺 甜品胃好想将哩个放大到pizza咁大😂
另外我哋叫咗mocktail~
🍹Fruit punch $45
🍸Pussy foot $45
正常发挥,清爽,唔会影响食物嘅味道✨
🏠 环境
室内都好打卡able,有个好型嘅bar枱,
家私有明显分别,可以睇出边度系4人位,2人位等等,好靓又好坐。 而且有个好大嘅屏幕,喺度睇波应该几好feel⚽
餐厅喺将军澳海滨公园附近,食完嘢喺海滨公园散吓步,望吓海,几舒服🌞 或者可以行相连同座嘅企鹅超市,都好方便🐧
👫 服务
店员都好nice,服务态度好好,
虽然店员都系外籍人士,需要用英语沟通,但餐牌都有中英对照👍🏻 唔会唔明有咩食
🍽️ 总结
餐厅真系好靓,食物都好味,特别系苹果金宝真系劲好味!我哋见餐厅有lunch set,睇落丰富,感觉几抵食,下次揾机会再嚟试试🤤