2021-02-05
收到英国朋友同新狗狗嘅生活照 好怀念去旅行嘅日子 心血来潮想重拾英国嘅味道 饮返啖啤酒chill下 就去左𝐁𝐑𝐈𝐂𝐊 𝐋𝐀𝐍𝐄 𝐆𝐚𝐥𝐥𝐞𝐫𝐲 食返个all day breakfast𝐁𝐑𝐈𝐂𝐊 𝐋𝐀𝐍𝐄 𝐆𝐚𝐥𝐥𝐞𝐫𝐲 依家做紧优惠拣指定传统英式菜肴 就可以加$1 换购 Greene King 啤酒一枝 优惠期去到2月11号咋▪️𝐅𝐮𝐥𝐥 𝐄𝐧𝐠𝐥𝐢𝐬𝐡 $168英式特大全日早餐 份量十足 岩晒大食嘅我地种类多之余 仲有非常地道既Yorkshire Pudding 血肠 咸牛肉血肠软糯 唔会太腥 不过家姐同呀妹都唔太好三只太阳蛋非常吸睛 煮得啱啱好 蛋汁好澎湃蕃茄经煎过 好juicy仲有成兜芝士 带咸香之余 奶味都几重特别钟意佢既薯饼 脆身唔油腻 就算慢慢食 放左好耐 都依然好脆身▪️𝐏𝐫𝐚𝐰𝐧 𝐒𝐜𝐫𝐚𝐦𝐛𝐥𝐞𝐝 𝐄𝐠𝐠𝐬 $128 炒蛋嫩滑有蛋汁底下舖满蒜香菠菜包体软绵 不过难免会索左啲汁 而变腍左沾上黑醋 酸酸地几开胃旁边既虾 入味之余 质地弹牙美中不足既系 虾唔系同啲蛋一齐炒▪️𝐎𝐥𝐝 𝐒𝐩𝐞𝐜𝐤𝐥𝐞𝐝 𝐇𝐞𝐧 𝐄𝐧𝐠𝐥𝐢𝐬𝐡 𝐏𝐚𝐥𝐞 𝐀𝐥𝐞琥珀色既英式淡色精酿啤酒好滑好顺口 有
𝐁𝐑𝐈𝐂𝐊 𝐋𝐀𝐍𝐄 𝐆𝐚𝐥𝐥𝐞𝐫𝐲 依家做紧优惠
▪️𝐅𝐮𝐥𝐥 𝐄𝐧𝐠𝐥𝐢𝐬𝐡 $168