2019-06-09
Bookmark左呢间好耐 终于揾日假期来试试晚餐我地今次叫左晩餐set包括一个田园沙律配热情果油醋汁 好好食 酸酸甜甜好开胃 另外仲有餐汤 我叫左杂菜汤 友人叫蘑菇汤 相比杂菜汤我更推介蘑菇汤~好好饮 应该系用原只蘑菇打烂加cream煮的主菜分别叫左黑毛猪扒同羊架先讲讲黑毛猪扒 我觉得好似食紧肥叉烧 好滑好香 只系咁岩我果旧比较多肥膏 冇咩肉食 但自家制嘅肉桂苹果汁 甜甜地 配猪扒同配菜唔错另外羊架好食 同样系以慢煮方式煮 都系好嫩好滑 一啲都唔嚡口 佢嘅芒果芥末汁 食唔出芒果味 就好似甜甜地嘅芥末酱 但配羊食好夹但系我地呢晚食嘅配菜中 薯仔唔够熟 食落有啲硬最后餐仲包左一件mini cheesecake 好甜下次来 要试下tea set~ 听讲佢嘅scone with jam 同九宫格多士唔错~
我地今次叫左晩餐set
主菜分别叫左黑毛猪扒同羊架