2016-11-13
呢间餐厅系西贡都算系出名嘅一间,但小丸子又点会有咁多时间突登入去食餐饭呢?好彩佢系九龙区都有一间分店可以满足到我。今次已经系唔知第几次带朋友黎食,实在贪佢方便,夜晚又唔算多人,重点当然系佢嘅食物好好味,价钱又合理呢个芝士条每次黎每次嗌,真系不得了平时小丸子好少嗌炸野食,但呢个每次都唔可以忍到口。佢炸到刚刚好,一咬,仲好脆,然后一拉,哗,拉到好长好长嘅芝士丝呀,真系好正,你仲可以点埋佢嘅蛋黄酱,个味都好夹。蟹饼系第一次食,见佢加左粒星星推介就试下啦。嗯,唔会系我至爱。我个人认为干左少少,有番多D口感会更好另一款推介嘅~呢个黄金蟹肉软壳蟹意粉真系好好味软壳蟹2人分都岩岩好,重点要讲佢仲加左蛋黄落个意粉度,粒粒嘅蛋黄同意粉一齐食真系好好味。好创新嘅煮法,食完都唔会觉得好济。意粉唔算好大碟,都系2个人只系刚刚好果酱九宫格多士配上9款自家制的果酱,系呢间餐厅嘅特色,卖嘅系自家制果酱。今次嗌一个多士就可以试哂佢地嘅果酱,简直very good啦!9款果酱包括:玫瑰苹果,肉桂苹果,桂花雪梨,青柠青苹果,木瓜雪耳,热带风情,士多啤梨,芒果,杂莓同黑糖四物。就咁睇个名都觉得好有特色,平时冇谂过呢啲食物都
嗯,唔会系我至爱。我个人认为干左少少,有番多D口感会更好
9款果酱包括:
就咁睇个名都觉得好有特色,平时冇谂过呢啲食物都可以做到果酱搽面包食
小丸子同朋友眼阔肚窄,一见到个窝夫真系吓亲,失礼哂。我地真系嗌得太多野食哈哈
呢个窝夫拣左热带风情,佢仲配左一球雪糕添,所以真系好好好肥
不过我个人认为佢呢一碟嘅摆位唔系好靓,好似将所有野放系碟上就算咁~~~
总结,每一次都会捧著肚子离开,小丸子真系好易满足,饱饱