2017-05-29
Café Idea 猫猫 cafe呢度系猫猫休憩嘅房间,有饭猫猫系度开饭呀!呢间位于旺角的楼上咖啡店系猫猫咖啡店黎家,铺面贴上了好多猫猫的照片,中有好多介绍点样保护猫猫的方法,最得意的系猫猫会在店裹走来走去,边食饭边睇到咁可爱嘅系猫猫,真系食欲大增,你可以系未上菜之前同猫猫玩住先,猫猫好nice家,唔怕丑,肯同你玩,又会系你食饭嘅时候出黎行几步 “catwalk”,好搞笑!简直系爱猫🐱之人必去的圣地。我同朋友各点自己中意食嘅午餐,我叫左一味烧肉汁肥牛盖饭。份量好足,卖相唔错,肥牛真心好好味,鲜嫩,滑又juicy,饭混合埋牛嘅鲜汁真系好正,再配埋啖啖肥牛,真系好满足呀!呢个餐中包埋餐饮我叫左杯 English breakfast tea,系一只猫猫尾巴造型嘅杯,哇!!好得意呀!!好中意!!好想要一只!好香嘅英式早餐茶,淡淡嘅香味,饭后一茶系人生一大享受。朋友都叫上烟三文鱼碎鸡汤烩饭同埋一杯蜂蜜芦荟茶,浓浓嘅香汁缠绕每一粒饭,一望就流哂口水,朋友都对自己点嘅餐赞不绝口,佢话好好味,下次都会再黎呢度食,café店嘅design好靓,而且坐得好舒服,中有可爱猫猫陪住食饭,好开心呀!最后我地中叫
呢度系猫猫休憩嘅房间,有饭猫猫系度开饭呀!
朋友都叫上烟三文鱼碎鸡汤烩饭
最后我地中叫左一个甜品,名为岩浆吐司,我地简左牛乳面包同埋杨支甘露岩浆,个名好特别,卖相超靓,有猫猫手掌系面包上面,杨支甘露雪糕球,棉花糖做装饰,除左卖相,味道都好好,面包超脆,中有流心配埋面包一齐食!衬到绝呢!
有杯樱花泡泡梳打,酸酸地,好开胃。