2022-08-04
有个best fd同事生日, 起公司附近拣咗间评价高一点的西餐厅lunch同佢庆祝见呢度lunch都有好多选择, 一于带佢嚟试试环境都几外国风, 系坐得舒适嘅, 台与台之间会有空间见佢生日, 食好d点咗2份大厨推介的午餐, lunch set都附送是日餐汤 (蘑菇忌廉汤) 或沙律和饮品 (特饮需加钱)餐汤和沙律都无乜特别, 是正常唔难吃的饮品加了不$10换我特饮, 因为实在太热, 想饮D冰冻超爽口的左: 蓝色多瑙河爆珠梳打 (是薄荷柠檬味)右: 蜜桃爆珠梳打杯底有好多爆珠, 我超钟意呢D口感, 好得意望到2杯嘅渐变颜色, 好似去咗旅行咁, 起lunch来个小break好写意10oz安格斯肉眼扒配薯条 $208喜欢木板是干爽不是湿湿的, 而且摆盘也很精美除咗有波浪薯条外, 仲有摆到好似花朵般的烤蔬菜5成熟的肉眼, 生熟度刚好, 切开没有血水浸出厨师把肉眼扒的表面煎得香香的, 加埋迷迭香做调味, 食的时间带点香味!厚嫩有肉质感的肉眼, 带有少少筋, 都属正常的 (最怕果D用梳打粉腌到无哂肉质同肉味嘅牛扒)我钟意食食物嘅原味道, 黑椒汁分开上, 配合想蘸嘅时候就蘸而佢嘅黑椒汁唔会好辣, 唔会
见呢度lunch都有好多选择, 一于带佢嚟试试 环境都几外国风, 系坐得舒适嘅, 台与台之间会有空间 见佢生日, 食好d
餐汤和沙律都无乜特别, 是正常唔难吃的 饮品加了不$10换我特饮, 因为实在太热, 想饮D冰冻超爽口的
左: 蓝色多瑙河爆珠梳打 (是薄荷柠檬味)
右: 蜜桃爆珠梳打
杯底有好多爆珠, 我超钟意呢D口感, 好得意
喜欢木板是干爽不是湿湿的, 而且摆盘也很精美
除咗有波浪薯条外, 仲有摆到好似花朵般的烤蔬菜
而佢嘅黑椒汁唔会好辣, 唔会好刺激
同样都是有靓靓的烤蔬菜, 配了蒜香蜂蜜烧汁, 蒜味浓, 朋友很喜欢, 我就觉得稍减酱汁会更佳
比肉眼拱薄身点, 质感软嫩, 都好食
厨师已将黑毛猪扒切4片上碟, 大家都食得方便, 也容易d share
咁近公司, 下次要再带其他同事来试试!