2017-10-17 260 浏览
谂住去旺角一带食西餐,行行吓去咗太子睇金鱼,发现有一间地舖叫小田田主题餐厅英文系little farm,系时候食晚餐,之后就入咗去食啦。估唔到呢度系fusion菜,有韩式又有西式。见到有个韩牛餐几吸引,就嗌左黎试。韩牛汉堡铁板蛋包饭$118旁边有一些酸酸辣辣的泡菜、粟米粒和芝士粒。可以随意加入铁板中,但是其实原本的饭已经有粟米粒和芝士粒,面头有块蛋包住。韩牛汉堡非常之大份,厚肉得很 ,肉质十分多水份。出奇地,牛味都几重。我将蛋包饭捞埋一齐食,口感唔错,蛋够晒滑,唔会overcook, 捞在一起的饭味道偏浓,特别是芝士味唷。仲share左个夏威夷海盐烤美国天然安格斯肉眼$268 不得不提这个安格斯肉眼,虽然价钱唔平但系胜在质素高,这个年代也是吃的质素吧,不惜荷包XD。肥瘦十分平均,脂肪亦都好重牛味,瘦嘅地方同埋肥嘅地方一齐食,口感非常之好,仲烧得唔错,原因系食落去唔韧,完全没有渣。如果钟意嘅话可以倒下些酱汁,另有一番风味。旁边有一些茄子、车厘茄、粟米等等,非常切合餐厅田园嘅主题。呢度嘅饮品都从朝得唔错,味道不会太甜,又抵饮!推介!香芒奶昔沙冰$28 跟餐半价只系 $14热棉花糖MOCHA
估唔到呢度系fusion菜,有韩式又有西式。
见到有个韩牛餐几吸引,就嗌左黎试。

旁边有一些茄子、车厘茄、粟米等等,非常切合餐厅田园嘅主题。

呢度嘅饮品都从朝得唔错,味道不会太甜,又抵饮!推介!
香芒奶昔沙冰$28 跟餐半价只系 $14热棉花糖MOCHA$30 跟餐半价都只系$15 女生一定要食甜品,才算是圆满的一餐。我

同朋友分别点了士多啤梨蛋糕加$10以及芒果蛋糕加$10 价钱来讲,抵食到烂。急不及待食的我们试食了一口,果香十分重,而海绵蛋糕嘅位置非常之软熟,好钟意佢个口感啊!仲有新鲜嘅芒果同埋士多啤梨果肉,用料十足。