2022-01-25 174 浏览
《科学园》对科学没有兴趣,交通又唔方便,完全谂唔到今日会黎科学园。因为科学园隔离有个新楼盘,吸引咗屋企人入嚟睇楼!咁睇完楼就周围行吓,原来科学园里边唔系净系做科学🤣里面都有几多嘢食,而且种类都几多!有中餐有西餐有快有韩国嘢等等⋯⋯而且餐厅普遍地方都好大,坐得好舒服!最后我哋拣咗一间有室外同埋室内嘅西餐厅,室外位置对住一块绿色嘅草地,感觉好舒服,可以坐喺度食嘢之余,仲可以比小朋友跑来跑去放下电!餐厅里边枱同枱嘅距离非常充足,座位都非常之宽躺,呢一点比市区嘅餐厅做得好好多!睇返餐牌原来佢唔系净系西餐,有少少韩国嘢有少少泰国嘢咁样!经典白酒忌廉蓝青口 $138青口肉质爽甜,同白酒忌廉汁好夹,青口嘅份量可以,但忌廉汁略嫌少咗一啲,因为呢个仲配左几块多士,如果多啲忌廉汁多士就可以吸多d汁,无咁干硬!美味拼盘 $158呢个拼盘有晒大家想食嘅嘢,有炸豆腐、有鸡翼、有肉丸仲有炸鱿鱼圈!样样都炸到非常之脆口,其中觉得最正就系鱿鱼圈同豆腐!外脆内软,口感极之丰富!香烤厚切猪鞍 $188真系好厚切🤣切开之后肉系程粉红色,咬落唔会太鞋,出边有啲真系好似食纸皮咁,但系呢个既肉里边会咬一下都会有肉汁爆出黎👍🏻如果

经典白酒忌廉蓝青口 $138
青口肉质爽甜,同白酒忌廉汁好夹,青口嘅份量可以,
但忌廉汁略嫌少咗一啲,因为呢个仲配左几块多士,
如果多啲忌廉汁多士就可以吸多d汁,无咁干硬!

美味拼盘 $158

香烤厚切猪鞍 $188
但系呢个既肉里边会咬一下都会有肉汁爆出黎👍🏻
如果觉得味道唔够可以点埋佢提供嘅酱汁,会令猪鞍更加惹味。

黑松露蘑菇忌廉汁天使面 $118
黑松露芳香扑鼻,忌廉汁creamy,
蘑菇嘅份量同天使面嘅份量差唔多1:1,啖啖都食到磨菇,口感同味道都非常丰富!

焗朱古力棉花糖碟 $58
呢个小朋友就最钟意,软滑嘅棉花糖,加埋香甜嘅朱古力,
小朋友食到停唔到口,但大人就觉得比较甜!

Flat white $44 & Crème brûlée cappuccino $42