2022-01-16
又要趁6点食店关门前食个早晚餐。今日黎左赌城,即系铜锣湾百乐中心既Little Vegas。星期日无做平日既午市套餐。主餐牌有沙律,全日早餐,小食,汤,主菜,意大利饭,意大利面,比萨,汉堡包,甜品。饮品有咖啡,汽水,冰沙,梳打,茶,酒精饮品。今日午餐仲饱紧,早晚餐决定主打食菜。粒粒明太子沙律 $86 另加一粒粒明太子沙律系大大兜沙律菜上面有日式鱼蛋丝同明太子粒,伴有5片青瓜同4粒车厘茄,仲有4条蟹柳。沙律菜够干身,伴脆脆明太子粒好食。酱汁另上,我哋拣左黑醋,好健康。原只波特菇 $86 另加一原只波特菇一客三件,热辣辣上枱。大大只菇上面加左好多芝士一齐焗,菇身又爽脆又多汁,加埋𠮶层少少㶶嘅拉丝芝士仲好味道。红豆牛奶冰沙 $48 另加一红豆系列冰沙可拣牛奶或者宇治抹茶,我哋拣左牛奶。红豆牛奶冰沙大大杯,下底系红豆蓉,食到粒粒红豆。中间系红豆牛奶冰,上面系忌廉。呢杯冰沙好好饮㖞。红豆宇治抹茶雪糕杯 $48 另加一之前食过呢款甜品记得好抵食。红豆宇治抹茶雪糕杯好大份,有两球抹茶雪糕球加上大量红豆蓉,忌廉同两件窝夫,再洒上彩色嘅唔同形状脆脆,超多野食,两个人分都够哂。抹茶雪糕好硬,红豆蓉好甜,忌
今日午餐仲饱紧,早晚餐决定主打食菜。
粒粒明太子沙律 $86 另加一
原只波特菇 $86 另加一
红豆牛奶冰沙 $48 另加一
红豆宇治抹茶雪糕杯 $48 另加一
之前食过呢款甜品记得好抵食。红豆宇治抹茶雪糕杯好大份,有两球抹茶雪糕球加上大量红豆蓉,忌廉同两件窝夫,再洒上彩色嘅唔同形状脆脆,超多野食,两个人分都够哂。抹茶雪糕好硬,红豆蓉好甜,忌廉好滑,而居然有窝夫饼食,唔脆厚身都冇所谓啦。食完把口真系超甜。
今餐特别钟意原只波特菇同红豆牛奶冰沙。下次希望试吓呢度嘅汉堡,我见唔少食客都有叫。