2021-03-03
成大半年无黎过 Little Vegas,今日就约左友人黎食返个lunch先。呢度平日有做午市套餐餐牌,包一份主菜,餐汤,咖啡或特饮。主菜有八款选择,有沙律,意粉,炖饭,比萨,三文治,早餐,肉类等。价钱由$78至$108,设加一。粟米忌廉汤(跟餐)今日既餐汤系粟米忌廉汤,有粟米粒系入面,其他就真系忌廉汤咁,热辣辣,饮完暖笠笠。烟熏三文鱼芦笋忌廉意大利面 $88+10%落单冇耐就上到枱,好高效率。意大利面系超幼身spaghetti,都有d咬口唔过淋。呢个意粉系少有料多过面,烟熏三文鱼喺热力之下已经熟左,但系味道冇乜问题,唔会太干,芦笋新鲜,仲有好多爽口菇片,洋葱同新鲜豆苗,捞埋个忌廉汁好食。忌廉汁系较薄身𠮶只,如果厚身d会仲好食。赌你运气命运披蕯 $98+10%记得呢度既披蕯好好味道,一定要叫翻个试下。披蕯一开六块,赌你运气披蕯即系随机配料,今日配料有少少辣既辣肉肠,蟹柳,爽口既菇片,好多芝士同洋葱,面头洒上少少新鲜菜苗,食落啖啖肉同满口芝士,加上超薄既脆底,多重口感同味道,食完半个都唔觉滞,呢个价钱绝对抵食!鱿鱼圈 +$28+10%跟餐可以加钱要小食,加$28可以叫鱼手指,鱿鱼圈或洋葱
粟米忌廉汤(跟餐)
烟熏三文鱼芦笋忌廉意大利面
烟熏三文鱼芦笋忌廉意大利面 $88+10%
烟熏三文鱼芦笋忌廉意大利面
赌你运气命运披蕯
赌你运气命运披蕯 $98+10%
鱿鱼圈
鱿鱼圈 +$28+10%
跟餐可以加钱要小食,加$28可以叫鱼手指,鱿鱼圈或洋葱圈,我哋拣左鱿鱼圈。鱿鱼圈一客五件,摆左一阵先食都热辣辣好脆口,炸皮适当厚,入面鱿鱼鲜甜爽脆,点埋沙律酱食,好正!
好少午餐都包特饮,计返个午餐价真系超值。跟餐可以拣多款咖啡,茶同朱古力。
夏威夷果仁朱古力
夏威夷果仁朱古力(跟餐)
夏威夷果仁朱古力
夏威夷果仁朱古力大大杯,拉花好靓,朱古力味浓,有微微既夏威夷果仁味,个人觉得甜度低少少会更好。
抹茶鲜奶
抹茶鲜奶(跟餐)
抹茶鲜奶
抹茶鲜奶一样大大杯,拉花一样咁靓,抹茶味香浓,质感滑溜,甜度适中。我自己钟意抹茶鲜奶多d。
甜品冇得跟餐优惠,但系都一定要试。
赌城心太软 $56+10%
赌城心太软
第一次食呢个赌城心太软,写明需时15-20分钟,所以我哋一早请佢哋开始整。摆盘有心思,材料丰富。朱古力心太软流心,个皮系薄个只,配雪到够冻既士多啤梨雪糕一齐食,一冷一热,甜甜士多啤梨雪糕加少少苦既朱古力酱,好正!呢度仲加左两条脆脆朱古力卷,一块Oreo 曲奇饼,同少有既薄脆waffle cone,waffle cone入面仲有几粒溶溶地既棉花糖同忌廉,俾你多重口感同味道刺激味蕾。呢个甜品的确几好,食完大大大满足。
赌城心太软
餐厅装修带玩味,以赌城为主题,连d枱都好适合打卡影相,令到d食物有靓靓既背景!餐牌都有d同赌城有关既菜名,餐具都系同赌城有关。今次我地坐得靠窗,两个人霸左张四人枱,座位舒适。食左好多野先至每人$150,好抵!