差唔多成年无黎赌城Little Vegas食野,今日终于又黎食返餐。呢度系铜锣湾百乐中心,地点都方便。Little Vegas以赌城为主题,装修带玩味,餐牌都有d同赌城有关既菜名,餐具都系同赌城有关。连d枱都好适合打卡影相,令到d食物有靓靓既背景!主餐牌有沙律,全日早餐,小食,汤,精选主菜,意大利饭,意大利面,比萨,汉堡,甜品。饮品有咖啡,朱古力,汽水,梳打,茶,沙冰,酒精饮品。命运比萨 $118 另加一所谓命运比萨,即系随机配料,服务员话次次唔同材料。今日我哋嘅运气令我哋有连皮厚切鸭胸,菇片,甜椒,面头洒上少少新鲜菜苗。酱汁系大量海鲜酱同一d芝士。比萨一开六件,热辣辣上枱,饼底超薄脆,食完肠胃冇负担。维加斯小牛扒早餐 $128 另加一维加斯小牛扒早餐用一块砧板上枱,厨师已经好贴心咁帮你将一块小牛排切开左7件,可以唔洗自己动手切。重点系小牛扒食落都唔错,中间有筋但系都唔会咬唔开,牛味都几浓,而厨师加左少少烧肉汁调味就刚刚好,上面再加左一条香草。薯饼一块三角形,都好香脆,配有茄汁点黎食。其实点解呢个叫早餐呢?可能就系因为呢块薯饼!蕃茄一大块烤好左,伴碟仲有蟹柳沙律,除咗沙律菜,仲有车厘茄

命运比萨 $118 另加一
命运比萨

命运比萨

维加斯小牛扒早餐 $128 另加一
维加斯小牛扒早餐

维加斯小牛扒早餐用一块砧板上枱,厨师已经好贴心咁帮你将一块小牛排切开左7件,可以唔洗自己动手切。重点系小牛扒食落都唔错,中间有筋但系都唔会咬唔开,牛味都几浓,而厨师加左少少烧肉汁调味就刚刚好,上面再加左一条香草。薯饼一块三角形,都好香脆,配有茄汁点黎食。其实点解呢个叫早餐呢?可能就系因为呢块薯饼!蕃茄一大块烤好左,伴碟仲有蟹柳沙律,除咗沙律菜,仲有车厘茄,加左适量胡麻酱,味道唔错。

泰式香煎猪颈肉沙律

泰式香煎猪颈肉沙律 $118 另加一
泰式香煎猪颈肉沙律原来同维加斯小牛扒早餐 基本上一样,只系小牛扒变咗猪颈肉。猪颈肉好爽脆,上面加左好多泰式甜酸酱。味道都唔错。

今次我地坐靠窗,两个人霸左张四人枱,座位舒适。食左好多野先至每人$200,好抵!
2022-10-12
维加斯小牛扒早餐