2022-08-12
@the_red_cuisine系主打正宗川菜馆x 大排档风味嘅餐厅。一向like川菜麻辣野嘅我,难得黎到鲗鱼涌,当然要试一试。大家留意佢系一间隐世小店,铺头位置系后巷里面,行入去见到门面红当当嘅就系佢!-原煲煲仔菜 - 招牌酸菜鱼 (滑鱼片) $188煲仔上好特别,好有大排档风味。鱼片份量都唔少,肉质嫩滑,同一般街外食既酸菜鱼有D唔同,洋葱做底整到好淋吸晒D酸菜汁几好食。我谂佢系用洋葱取代左酸菜鱼平时有嘅宽粉、木耳,各有各出色。-野生椒炒爽猪肚 - $118铺满劲多香葱、芫茜,而且猪肚份量好多,加埋金菇超吸汁一齐食,辣得过瘾,叫黎送酒一流!-山西老陈醋皮蛋 - $36川味十足,每一粒都沾满左个汁,唔怕麻嘅可以连埋D碎椒一齐食更好味!-喜力啤酒大樽装 - $15食辣野唔系唔饮番杯啤酒呀?加$15就有一枝好抵饮,用战斗碗饮住食辣野麻甩得来又好有风味!啤酒个碗都系冰冻架,消暑一流!-* 红馆 *地址:鲗鱼涌海堤街18-22号地下D10号舖-#hkfood#likeforlike#instatravel#latergram#hktravel#photooftheday#traveling#y
原煲煲仔菜 - 招牌酸菜鱼 (滑鱼片) $188
野生椒炒爽猪肚 - $118
山西老陈醋皮蛋 - $36
喜力啤酒大樽装 - $15
* 红馆 *
地址:鲗鱼涌海堤街18-22号地下D10号舖
#hkfood#likeforlike#instatravel#latergram#hktravel#photooftheday#traveling#yummy#travelhk#followforfollow#vsco#hkig#hkdating#pleaselike#hkfoodie#bestfoodhongkong#coffeehk#hkcafe#hkrestaurant#topcitybites#topcitybiteshk #香港美食 #鲗鱼涌美食 #鲗鱼涌餐厅 #hkfoodie #川菜 #酸菜鱼 #煲仔菜 #小菜