2016-08-15
难得星期日放假又无约人,训到自然醒先去揾野食,一心叹个「Sunday Brunch」,近近地就去左屋企附近既熊猫酒店。「Sunday Brunch」应该有个谱,唔会差得去边,所以决定去试一试睇吓好唔好食。入到酒店大堂就问吓职员「Sunday Brunch」系几楼?原来系缩左上去嘅欧陆餐厅,反正一个人食都唔系为左个景嫁啦,无所谓啦!一开始食个头盘先,可以自己出去拿沙律,三文鱼食左先打底。之后就系一只「墨西哥式煎蛋」配豆蓉及栗米薄饼,其实食「Sunday Brunch」最重要系食只蛋。我觉得「墨西哥式煎蛋」只蛋味道浓郁十分香滑配埋豆蓉薄饼食味道刚刚好。食完只「墨西哥式煎蛋」终于食主菜啦!而主菜系「牛肉眼扒配蓝芝士洋葱汁」,食牛扒当然系叫「5成熟」个牛扒d肉系好多汁,肉质几软熟,食落去口感相当唔错,芝士洋葱汁同牛扒配答得几好。 最后,重有一杯野饮,咁我就叫左一杯「cappuccino」! 呢度人唔多,啱晒想静静地一个人既我!
一开始食个头盘先,可以自己出去拿沙律,三文鱼食左先打底。 之后就系一只「墨西哥式煎蛋」配豆蓉及栗米薄饼,其实食「Sunday Brunch」最重要系食只蛋。我觉得「墨西哥式煎蛋」只蛋味道浓郁十分香滑配埋豆蓉薄饼食味道刚刚好。 食完只「墨西哥式煎蛋」终于食主菜啦!而主菜系「牛肉眼扒配蓝芝士洋葱汁」,食牛扒当然系叫「5成熟」个牛扒d肉系好多汁,肉质几软熟,食落去口感相当唔错,芝士洋葱汁同牛扒配答得几好。
题外话/补充资料:
咁啱无乜人,我可以静下,如果有隔离有小朋友应该就无咁静嫁啦