2016-09-15
近排男朋友工作都比较忙,好耐都冇同佢一齐食晚餐啦~ 最近难得得闲一点,就想去食好点浪漫一下😚😚 见到呢间西餐大排档评价都唔错,set dinner又好吸引,而且环境好像几浪漫,所以就决定试下啦~位于铜锣湾呢个咁热闹既地区,餐厅系渣甸中心7楼,好喜欢楼上餐厅既安静😌😌 我地点左$888既一个set dinner🍴 一来唔洗逐样想食咩,二来成个set包晒所有野:餐酒,海鲜拼盘,黑松露汤,黑松露年糕,烧牛脷配蜜糖芥末,2个主菜(我点了纽西兰羊T骨,男朋友点了西班牙橡果级黑毛猪肉眼盖),最后仲有柚子芝士蛋糕😋😋😋 首先,佢个海鲜拼盘真系好有惊喜,一拿上桌,大大盘用冰镇住保持鲜味~生蚝鲜甜,鲍鱼好有鲜味同质感都有鲍鱼既爽脆,仲好厚身😍😍😍👍🏻👍🏻另外仲有虾同象拔蛑,好脆身而且仲保留住海水既鲜味❤️之后就上左一个黑松露汤,我地都好中意黑松露既香菇菌味,浓郁幼滑。佢既黑松露年糕同样好有黑松露既香味,一边食我地都话要去买番饼黑松露酱黎煮下野食😂😂可见我地都中左黑松露既魔咒,被迷著了😍😍😍另外,跟餐仲有烧牛脷配蜜糖芥未,我男朋友最欣赏呢个dish,的确烧牛脷烧到外面刚刚被封住肉汁同鲜味,而牛脷里面仲保留到
个dish,的确烧牛脷烧到外面刚刚被封住肉汁同鲜味,而牛脷里面仲保留到好嫩滑好细致既质感,配上蜜糖芥末真系好唔错😎😎
丰富,配上汁酱,好滋味呀😆😆
我男朋友点既黑毛猪同样好出色,好有黑毛猪香浓既肉味,啖啖都好满足,肉质细致,又嫩又多汁~😚😚😚
我最中意食甜品,而呢个甜品简直系画龙点睛!成个甜品既plating都好精致用心,柚子既清新同微酸刚好中和左芝士蛋糕既腻,仲为呢个晚上加上了一点小
甜蜜☺️☺️☺️ 好完满既一餐呀👍🏻👍🏻👍🏻