2024-04-26
之前食过Antoshimo Cafe & Bakery(Mikki店),印象最深刻系个冬甩雪糕,但自Mikki店结业后无再食过因为要过成兴隆买冻肉,经过冲绳分店,所以决定Lunch回味下个冬甩。呢间店挂满红白灯笼饰物,和风味浓。餐牌内容不同了,约有10多款选择,主要炊饭,笼蒸饭,乌冬... 再引伸至厨师精选套餐或自由配搭,可加甜品或饮品冲绳海盐焦糖布甸鸡配明太子樱花虾蒸饭 & 黑糖柠檬鸡配明太子樱花虾蒸饭炸鸡外脆内嫰,系好食嘅炸鸡;黑糖酱柠檬酸酸甜甜,减少油腻感;布甸鸡玩味十足,布甸系在炸鸡嘅余温上,溶化成海盐焦糖布甸酱,配炸鸡食无违和感,几特别另外蒸饭用竹笼,有珍珠米,明太子酱,樱花虾,粟米同大量饭素,全部加埋点会唔好食海盐焦糖冬甩雪糕我地主角登场啦!味道依旧不变,热辣辣冬甩烟烟韧韧,配埋个雪糕球同黑糖,咸咸甜甜,又热又冻,好开心!
海盐焦糖冬甩雪糕