最近Longchamp又有新搞作,联乘意大利艺术杂志Tolietpaper推出期间限定嘅下午茶系列。Toliet Paper出左名以幽默风趣为创作灵感,想必今次下午茶一定会令到顾客有深刻嘅印象。为在隆重推出,Longchamp登陆K11 Musea,并将CURATOR Art & Café打造成Pop up store。Longchamp X Toliet Paper afternoon tea set $258相信好多人都系为左佢地嘅Artsy Print Coffee/ Chocolate而嚟。艺术打印会印上Longchamp X Toliet Paper 嘅独家图案,总共有四款图案可以打印落饮品上边,分别系糖果粉红色、天空蓝色、黄黑波点和黑色。我自己就拣左天蓝黑马Chocolate和黑色骷髅Coffee,估唔列真系咁靓,印唔到手打过卡先。咸点 (二选一)巴马火腿芝士意式三明治充满咸香嘅火腿加上芝士、酸瓜和生菜,充满芝香又有微酸,非常滋味。挪威烟三文鱼牛油果法式三明治充满烟熏味嘅软身三文鱼,加入熟度刚好嘅幼滑牛油果,清新嘅夏日之选。甜点 (二选一)法式焦糖香蕉Movenpick意式

咸点 (二选一)
巴马火腿芝士意式三明治

挪威烟三文鱼牛油果法式三明治

甜点 (二选一)
法式焦糖香蕉Movenpick
意式提拉米苏

一场嚟到当然要试CURATOR Art & Café嘅招牌Tiramisu,口感幼清,充满芝士和酒香,甜而不腻。