2016-08-26
同男朋友两周年纪念, 预早BOOK枱庆祝, 食物选择款色比较多, 卖相都好吸引, 就拣左呢间餐厅餐厅环境相当不错, 室内情调十足, 景观亦相当一流, 可以睇到香港夜景坐低无耐, 侍应已经好好招呼, 可以帮我地点饮品, 另外, 餐厅都有热茶, 热啡、奶茶任添... 服务相当体贴食物方面, 当然以冷盘为先, 鱼生、寿司、沙律一应俱全......沙律菜、沙律酱款式好齐全, 好岩中意试唔同口味既我 仲有既系, 有齐唔同款拌沙律的油可供选择个人口味既前菜, 可以垫垫肚之余, 又健康觉得得菜, 好似DRY DRY 地又或者口味有D淡, 可以加一、两块火腿又得款式当然亦不缺少啦鱼生、寿司当然唔可以MISS LA~ 鱼生好新鲜, 鱼脂分布均匀, 入口鱼香十足带子爽口新鲜, 餐厅仲好豪气咁原粒奉上 完全大饱口福 除左鱼生同寿司之外, 海鲜系自助餐瞩目之处长脚蟹、面包蟹、鲜虾、龙虾、生蚝通通都齐蟹都好鲜甜, 面包蟹身多膏, 个人比较喜欢长脚蟹, 肉比较多, 肉汁好多虾新鲜爽口, 生蚝带点海水咸味, 入口鲜而不带苦涩, 为左保持新鲜入口, 餐厅建议每人先取2只让顾客品尝鲜美是日厨师推介系大虾冬荫公汤 , 新
坐低无耐, 侍应已经好好招呼, 可以帮我地点饮品, 另外, 餐厅都有热茶, 热啡、奶茶任添... 服务相当体贴食物方面, 当然以冷盘为先, 鱼生、寿司、沙律一应俱全......沙律菜、沙律酱款式好齐全, 好岩中意试唔同口味既我 仲有既系, 有齐唔同款拌沙律的油可供选择个人口味既前菜, 可以垫垫肚之余, 又健康觉得得菜, 好似DRY DRY 地又或者口味有D淡, 可以加一、两块火腿又得款式当然亦不缺少啦 鱼生、 寿司当然唔可以MISS LA~ 鱼生好新鲜, 鱼脂分布均匀, 入口鱼香十足带子爽口新鲜, 餐厅仲好豪气咁 原粒奉上 完全大饱口福 除左鱼生同 寿司之外, 海鲜系自助餐瞩目之处
长脚蟹、面包蟹、鲜虾、龙虾、生蚝通通都齐
让顾客品尝鲜美 是日 厨师推介系大虾冬荫公汤 , 新鲜即制, 虾身唔会因为煮得太耐而令肉质松散
虾身厚肉大只, 冬荫公汤唔系好辣, 不减其鲜味, 酸酸辣辣的汤令到大虾入口更惹味
每位一只, 真系有D唔够喉, 的确令人回味 烧乳猪系意想惊喜, 入口皮脆肉嫩, 不时新鲜出炉, 可以热辣品尝 甜品方面, 选择亦不乏, 卖相质素都一流慕丝滑溜, 色泽吸引, 富有香浓果味, 有芒果、红桑子配荔枝, 个人比较喜爱红桑子配荔枝, 荔枝香甜, 好有夏日既气息 中式 甜品糕点如红豆糕都不乏, 新鲜原个水果也有, PANCAKE 更加系特色, 自助PANCAKE真系第一次见 雪糕除左系HAAGEN DAZS之外, 更有自制特色雪糕四川麻辣、黑森林配车厘子蜜饯感觉好特别亦好新鲜, 第一次听也第一次食, 四川麻辣好岩喜欢吃辣的朋友~ 推介一试虽然佢系 甜品, 但食落唔似系甜品, 而系品尝紧四川麻辣的汤一样黑森林配车厘子蜜饯既朱古力味好浓, 浓得不带苦, 的确做得出色