2022-05-30
La Favorita 🎭极具特色既意大利🇮🇹餐厅💃🏻💃🏻今日同朋友庆祝生日,所以简咗Pirata Group 最近新开既餐厅,位于鲗鱼涌太古坊,装潢好retro style,好似去咗歌剧院咁,因为我哋好大班人,所以佢哋安排咗long table比我哋,坐得好舒服同有mood🥰Brunch Della Famiglia $398 per person🕴🏻前菜系share portion,会根据番人头上相等既份量,食前菜都食饱👯♀️有Burrata, Beef Carpaccio, IL Grande Tagliere 同prawn cocktail,因为有cheese同ham,所以配埋红酒🍷味道会仲夹🍾Main Course就每人简一款,因为我哋比较人多,所以简咗几款大家share食,个人十分喜欢porchetta烤肉同Turbot Cartoccio 烤鱼,好好食,另外佢个意粉都几正宗,够Al dente, 唔会太mushy 🍝佢哋个dessert platter 都好食呀,生日庆祝都唔失礼,影相都好靓,餐厅意大利藉既staff 会一齐唱意大利文既生日歌添🙈🙈Lunch 食咗每人$4
Lunch 食咗每人$450,但我觉得系一个好pleasant 既dining experience,推介大家有咩庆祝场合都可以选择依间餐厅🍴