2010-11-17
在铜锣湾食完lunch,已饮完一杯咖啡,行完街,又想再揾个地方坐坐,就黎左呢度。大概下午 4 点几,黎到只有两个客人,所以即刻有位坐低啦。其实食完lunch唔太肚饿,但又想揾d野食下,所以要了最简单的香蕉蛋糕配有机蜜糖,饮品就要了latte,睇openrice简介先知原来佢个香蕉蛋糕系店主既妈咪既配方,今日食过又觉得真系唔错㖞,几时banana都系我的最爱~ XD。虽然店内环境唔系好大,不过好似今日咁唔系太多客人又唔满的都可以慢慢坐下hea下,都ok舒服的。先讲个蛋糕,其实我觉得佢唔驶配个有机蜜糖都得,因为加左蜜糖反而太甜,味道唔系太夹会盖哂个蛋糕既味道咁,我下次一定叫佢唔好俾蜜糖我,废事浪费啦。个香蕉蛋糕其实就咁都已经几好食,由于焗过所以表面脆脆地,食落都系有d热的,几好。蛋糕好软熟,味道几清甜,香蕉味有但唔会太突出,我觉得几好㖞,因为好多人都唔特别好香蕉味既食物架嘛。至于latte饮落温度够热,初初觉得有d苦,但再饮多几啖又ok,唔驶落糖都得~ 奶香几重,咖啡味几香亦够突出,几好饮呀~系度坐下又过左成个钟,佢有d cakes好似几吸引的,下次有兴趣试下~ =)))