2020-05-01
今日返返公司返工,等放咗工就同一个同事去食晚饭,咁就系公司附近呢一间餐厅度食饭。 见到呢一间越南餐厅未食过,咁就试下因为本身自己都几钟意食河粉同一啲越南嘢食。 咁我哋叫咗以下:爆炸鸡: 呢个爆炸鸡我觉得呢个餐前小食真系几好食,因为鸡皮脆鸡肉亦都几嫩口,再配埋佢个三色酱,我觉得一个鸡都有几种唔同口味及层次, 真系几得意 ,所以作为餐前小食我觉得呢个系推介。猪颈肉越南河: 呢个猪颈肉系我同事order嘅, 咁佢畀咗猪颈肉我试,咁我觉得个猪颈肉个味道亦都唔错,同埋我觉得每一嚿肉都大大旧,而且味道浓沃调味得唔错, 所以钟意食猪嘅朋友唔可以错过。生熟美国顶级牛肉粉:首先我哋要介绍呢度啲牛肉真系都几大块, 佢个牛整得松软易入口&唔UN, 食到啲牛的原味道, 芽菜亦非常之爽,切片嘅洋葱亦都好食。 加埋𠮶个汤底真系feel very good! 我知越南餐厅出名食越南河粉呢一个越南河粉大家真系可以试下,都算几多料。最后如果大家行开中环呢头,又钟意食越南嘢可以试下呢间。
最后如果大家行开中环呢头,又钟意食越南嘢可以试下呢间。