2017-01-05
平安夜个日book左number fifteen同屋企人来食xmas lunch!虽然离地铁站有点远,但呢度装潢好舒服,每张台都分隔开,唔会太迫!好啱family time! 圣诞节期间,lunch set都只系加左几十蚊,埋单连加一约$280per head, 抵食!Salad Bar 系buffet style!好钟意个类似couscous一粒粒既salad,唔知系什么燕麦类的!面包点佢地既pesto sauce好正,食左好多块包包!汤系磨菇cream, 本人唔食奶类产品,如餐厅可以提供多一款冇cream既汤就好了。Starter: 大大旧软壳蟹 my favourite!Main Course 我地一家叫左4款唔同既happy share~ 牛 + 猪 + 羊 + 鱼4款Portion 都好大碟,好满足! Plate presentation is very attractive 好有心思!我最欣赏系个seared halibut 。鱼煮得刚刚好,又香又滑,外皮脆脆! 因本人唔食cream sauce,所以汁另上,keep到鱼既脆脆面。Grilled Pork - 熟左小小,但也
虽然离地铁站有点远,但呢度装潢好舒服,每张台都分隔开,唔会太迫!好啱family time! 圣诞节期间,lunch set都只系加左几十蚊,埋单连加一约$280per head, 抵食! Salad Bar 系buffet style!好钟意个类似couscous一粒粒既salad,唔知系什么燕麦类的!面包点佢地既pesto sauce好正,食左好多块包包!汤系磨菇cream, 本人唔食奶类产品,如餐厅可以提供多一款冇cream既汤就好了。 Starter: 大大旧软壳蟹 my favourite! Main Course 我地一家叫左4款唔同既happy share~ 牛 + 猪 + 羊 + 鱼 4款Portion 都好大碟,好满足! Plate presentation is very attractive 好有心思!
Grilled Pork - 熟左小小,但也不错,唔太韧!
Grilled Beef - 我prefer 3成熟既牛扒,但今次同屋企人食就叫左5成,如块扒厚少少就更好了,会更有口感!同埋sauce另上会好d, 因个人喜欢steak外面煎香既脆脆面,同埋喜欢食冇汁既牛肉块haha
Grilled Lamb - 3旧rack of lamb唔苏,肉质软软的。同牛扒一样,汁另上会好d! 如可选择配薯条会更好! 个人唔好 甜品,试左啖朱古力蛋糕,好浓既dark chocolate,nice! 其他款式家人说OK!
服务员的service非常好~ 见到有独立房大大张枱,好适合我们大家庭做节喔,起码可坐14-15位!他们介绍晚上可做中菜/西餐既私房菜,可自选喜欢既菜式!好吸引!有机会一定要来试试先!