2022-09-15 107 浏览
喺lunchtimeee嘅时候大家都想食一个又快又高水准嘅便当或者一个lunch set!!今次系荃湾揾到一间开放式嘅cafe,走木系crossover香港怀旧风嘅路线🪵,同同事同学倾吓计食下饭嘅不错之选~今次我就嗌咗个套餐同埋一杯嘢饮!-超贴心嘅餐厅附附上一个例汤,冇记错应该系罗宋汤,还有红萝卜粒在里面,超足料的。正餐方面:三文鱼菠菜忌廉长通粉$108餐厅嘅采光度真心不错,啲櫈坐落去都好舒服自己觉得食物质素都几唔错,例如菠菜蕃茄嘅份量一嚟好丰富几有营养,二来佢个调味啱啱好唔会太咸亦都唔会太淡,仲有香草摆盘,满满的仪式感呢!平时食意粉好担心啲味会太寡唔好味,不过呢间嘅白汁忌廉好浓郁。最后佢个三文鱼的鱼香味挺浓,绝对不是腥味!因为我自己都好惊腥哈哈哈哈哈🫶🏻‼︎-返工最惊就系眼瞓,梗系要嗌返杯咖啡醒神一下,我自己就叫左榛子鲜奶咖啡☕️——套餐加$19,饮落去挺香甜挺喜欢的,略嫌咖啡味可以再浓少少🤏🏻~

正餐方面:三文鱼菠菜忌廉长通粉$108
餐厅嘅采光度真心不错,啲櫈坐落去都好舒服