2012-11-15
又黎中环 cheap lunch, 实在太贵喇 d 物价, 所以要食 d 平野制止通涨 lulu 系中环既有质素茶仔之一, 但只限于茶餐厅碟头饭同埋蛋挞!服务态度真系麻麻喇, 但都好既, 我哩 d 粗人唔会觉得陌生, 可能哩 d 就系亲切感啦 环境好有 feel, 但只限于卡位, 我地圆台你眼望我眼就真系冇mud 见是日午餐系"公司会饭", 本来都已经唔系好想叫, 因为听倒公司两个字都有 D 窒息既感觉 (冇计啦, 我地 D 文员仔系甘)但一问之下, 原来... 系朱爬抢仔旦!! 虽然完全唔明 朱扒/抢仔/蛋 同公司有mud关系同冤缘, 但总觉得佢系直指一般公司 d 朱扒/抢仔同蛋, 坚系劲野, 即叫! 餐汤系鲜茄鸡茸汤, 可惜唔够热, 我怀疑佢系不定出黎所以冻左 个饭 d 料真系够晒劲, 猪扒又大块又香脆, 淋上茄汁又几好味禾! 肠仔就不过不失, 都系 d 鸡肉肠! 煎蛋真系要赞! 流心蛋劲过 eggs benedict! 蛋挞真系冇得顶, 要比 10 分佢, 松脆酥皮, 加上甜滑蛋汁, 正得很. COT 唔错, 一般茶记甘 - 超多冰 仲要有 FREE WIFI, 我真系服左
但一问之下, 原来... 系朱爬抢仔旦!!
COT 唔错, 一般茶记甘 - 超多冰
仲要有 FREE WIFI, 我真系服左佢!
(但洁癖既你就唔好试喇, 因为哩度感觉唔系好卫生, d 水桶周围都系... )
Ar文总结: lulu 系劲野, 唔系甘差姐