2021-12-06 1355 浏览
今日刚好要去北角做野,自己一个行经城市花园附近,见到呢间位置唔起眼的日本餐厅,见佢望落都干净企理,决定入去试一试。入到去其实铺内都唔细,座位都算阔落,坐得几舒服。Menu 亦有好多选择,咁岩今日想食天妇罗,所以睇下有咩定食岩。点知呢个时候就有店员拎住个模型定食黎sell 今日嘅特色便当,$160,有天妇罗、刺身、豚肉、、面豉汤、炖蛋...好多款式好丰富,所以就决定拣佢。个便当等左大约15分钟就到,天妇罗淋左d烧汁上去,所以变得冇咁脆口,刺身虽然得几块,但都相当新鲜。豚肉和炸三文鱼腩味道都正常,不过不失。最惊喜就系个薯蓉和炖蛋,好好味!整体来讲,呢个午餐好丰富,可以食到咁多款式满足我嘅口瘾,而且味道唔差,服务都好好,会定时加茶。

2021-11-30