2020-11-21 19 浏览
疫情底下第四波又嚟料,如果再唔食嘅话就好快会被禁🥲 今日同个friend去食尖沙咀老锅 晏昼打边炉比较少人,食得都安心啲👍打边炉当然系要食麻辣汤底🔥🔥入面嘅鸭血 越迟食越好味🥰🥰慢慢淆汤等佢吸收晒啲精华留待最后先食😆唔好睇过汤底咁红,其实唔算太辣我平时食开小辣嘅都绝对handle到😋😋跟汤底冻豆腐同样冇得输😍吸晒啲麻辣汤一啖咬落去劲香🤗🤗 如果多两个人食既话一定要追加🤩千张豆叶纸原来薄薄嘅腐皮,第一次食好惊喜,一落就吸哂d汤☺☺ 好似食响铃嘅技巧咁一落即食 😂😂 麻辣火锅必备蛋饺同墨鱼丸都系高质咬落弹牙 有口感喺呢度除咗边炉之外仲可以嗌台湾小食🤩🤩我哋试咗台湾蒜香肠 🐷 切到一口size好方便 甜甜地 几开胃 😇😇老锅台湾面配咗个微甜嘅冷面汁 我哋我地留左一半加麻辣汤食 即刻变左另一种风味🍜🍜冬瓜茶系台湾嘅味道,亦唔算太甜清热解渴。白桃乌龙茶清淡解油腻。酱料好多选择,仲好企理店员好细心见我地冻即刻调细个冷气,抵赞

蛋饺同墨鱼丸都系高质咬落弹牙 有口感

冬瓜茶系台湾嘅味道,亦唔算太甜清热解渴。
白桃乌龙茶清淡解油腻。

酱料好多选择,仲好企理
店员好细心见我地冻即刻调细个冷气,抵赞