2020-06-06
位于上环新开嘅餐厅,环境舒服。有唔少喺附近工作嘅OL帮衬,眼见铺面都几旺场。除咗提供茶餐厅大众化嘢食外,另一大特式系全港第一间中西式fusuon菜😍以鲍鱼花胶结合西式主食,非常新颖。花胶鸡扒汤乌冬💲88鸡扒本身会另上,加埋花胶蕃茄汤乌冬。由于食得出用新鲜蕃茄做汤底,味道唔会太浓太劲蕃茄味,反而清清地食到蕃茄嘅原味,健康之选👍🏻花胶有一大块,系有厚度𠮶种,无任何腥味!💗细心位:鸡扒另上保留到鸡皮仍然十分脆口,鸡肉够juicy,十分抵食。古法麻辣花胶意大利面💲98入口第一啖感觉非常惹味,随之而来就有麻麻辣辣嘅感觉,辣味同麻味取得很好平衡,好欣赏调味做得好有层次。面质恰到好处,咬落仲几弹牙😋花胶亦唔系hea你得一小块,而系足足有3块,花胶吸收晒麻辣汁加埋胶质,依家谂起都流口水!必点!. 性价比:4/5总结:店员亲切殷勤,有创意又好食😍.‼️留意到最近IG 有推出自家制辣椒油 $58/支,真系好期待想试,可惜已经光速售罄😩。
花胶鸡扒汤乌冬💲88
古法麻辣花胶意大利面💲98
性价比:4/5
总结:店员亲切殷勤,有创意又好食😍