2017-06-04
铜锣湾系经常约朋友食饭既地方,因为车程快,约个朋友食个lunch,真系好方便。今次与朋友一齐去品尝呢间系楼上舖,一lift门就已经系门口,店内空间都几大架,连台都几大张。睇睇个餐牌,价钱中高价,但睇上去5款都唔错,而且set lunch系包沙律/汤,再包杯咖啡/茶,最后我拣左最贵个set lunch - 烧美国猪肉眼配玫瑰苹果沙沙沙律一上台真系估佢唔到咁大碟,本以为只系细细碗,摆到咁靓,唔影相就浪费了,而且佢唔系得个样,系好味架,而且个柑去晒皮同核,岩晒淑(熟)女既我烧美国猪肉眼配玫瑰苹果沙沙,烧汁及薯菜美国猪肉眼经过腌制,变得松软,再经过烤制,表面烤至香口,而内里仍充满肉汁,青苹果切成丝,微微酸味,中和口腔既油腻感,令猪肉眼入口更加顺喉,薯条亦用上新鲜既薯仔,无一般既空心感,薯菜亦都别有用心,用牛油炒完再放上烤炉上烤过,另一番味道喜欢饮酒既我,见到有 cocktail,当然要试试啦!order嘅系桃味个款,朋友order系菠萝味桃味𠮶款比较甜适合女生饮,酒味唔算太浓, 相反菠萝味𠮶款加入椰子酒,酒味较浓。不过跟餐只可以配茶或咖啡,所以呢两杯cocktail系另外order嘅。
今次与朋友一齐去品尝
烧美国猪肉眼配玫瑰苹果沙沙,烧汁及薯菜
喜欢饮酒既我,见到有 cocktail,当然要试试啦!
order嘅系桃味个款,朋友order系菠萝味