2023-08-07
最近又咳又喉咙痛,病完都无咩胃口食嘢。朋友book左旺角康得思酒店既自助餐同我庆祝生日。早几年,朋友结婚去过呢间酒店饮,而家连名都改埋。一去到未够12点,已经好多人排紧队,装修十分新净,而且场地宽敞,感觉不错。今次自助餐主题系星马主题。海鲜种类算多同新鲜,有生蚝、螺、蟹脚、虾。生蚝算系肥美,食落好鲜好甜,海水味淡,食生蚝已经回晒本。刺身选择普普通通,三文鱼,希灵鱼,马刀贝,吞拿鱼,鲷鱼等。厨师分配一款有3件,件件厚切三文鱼鲜甜,吞拿鱼有筋,其他刺身我就无试。熟食都有好多款式:有印度煎饼、咖哩、炒饭、烧牛肉、炸猪扒等。不过我觉得烟三文鱼芝士泡芙同海鲜酿蟹盖最特别,味道不错,而且平时好少见自助餐会有。甜品睇岩边款就同厨师讲,甜品就系一件件细细杯,可以试多几款,个大福唔太甜,几好食。而热情果芒果好食,外面系脆脆的,入面充斥住热情果味,其他款式也不错。呢间酒店既甜品款式精美,重点唔太甜,感觉健康。仲有葡挞,面包布甸,榴梿泡芙,台式仙草。沙律吧都好多配料选择,岩晒d健康人士👍MOVENPICK雪糕有个椰子味真系大推,食落有粒粒椰子肉,真材实料👍呢间酒店既自助餐款式算多,而且味道不错,大家想食自助
三文鱼鲜甜,吞拿鱼有筋,其他刺身我就无试。
沙律吧都好多配料选择,岩晒d健康人士👍
呢间酒店既自助餐款式算多,而且味道不错,大家想食自助餐既不妨一试☺️