The Market

听闻呢到好多人食, 好快FULL BOOKING~ 哇~ 咁我地想食就预早2个月左右订定位喇~ LUNCH BUFFET 由11:45 可以食到2:45, 3个钟, 真系好足够~ *V*第一次食lunch buffet, 有waiter问"饮唔饮香槟?" , 我平时唔饮都试左少少~ XD 香槟始终唔岩我~ 准时到达, 见到已经好多人喇~出去影下相, 我就开始慢慢食~ 虽然沙津我无食, 但沙津算多材料选择, 睇落好新鲜~果汁: 有橙汁, 西瓜汁, 西柚汁, 100%纯果汁~ GOOD 唔洗饮D加糖同香料沟出黎既果汁~!!烧西冷扒 & 羊架: 烧西冷扒OK, 羊架GOOD, 两样都系 6-7成熟到, 肉唔会过熟, 羊肉食落比牛肉更香~海皇粥, 呢个唔掂呀, 粥底系够绵, 可惜无鲜甜味, 而且仲有碎壳, 大家要试要小心D食  推介:: 呢到既喇沙, 有惊喜, 汤底好鬼浓, 完全食得出有好多虾头煮出黎, 加埋D椰香味, 掂! 细细碗, 试下唔怕~ (平时我去酒店唔食汤粉面架, 但见佢个汤底个色, 好似好浓先掂)海鲜: 螺无咩味, 龙虾钳好食又大又厚又多肉, 蟹脚就唔掂喇, 幼左D WO, 又唔
听闻呢到好多人食, 好快FULL BOOKING~

哇~ 咁我地想食就预早2个月左右订定位喇~

准时到达, 见到已经好多人喇~
出去影下相, 我就开始慢慢食~

虽然沙津我无食, 但沙津算多材料选择, 睇落好新鲜~
沙津
100%纯果汁
烧肉眼扒&羊架

海皇粥
喇沙
海鲜: 螺无咩味, 龙虾钳好食又大又厚又多肉, 蟹脚就唔掂喇, 幼左D WO, 又唔系好够新觧~ (好多人会问: 呢到有无生蚝 , 答案:呢到无生蚝架!)

日本刺身, 三文鱼, 吞拿鱼呢D OK AR~ 又有甜虾~~ 大概6款刺身
螺, 蟹脚, 龙虾钳
甜品: CAKE有10多款, 芝士饼类好食, 例如: 榴梿芝士蛋糕, 朱古力芝士蛋糕~~
拿~~~ 我无食榴梿好多年, 但见到呢到有"猫山王榴梿雪糕"都试左一啖~~~ 不过太浓我顶唔顺, 如果钟意食榴梿既朋友, 真系要食番几个~ (可以回本呀!!!~~~)
甜品
很赞既系呢到既SERVICE, 好快手, 又好NICE~~
平时食BUFFET主打系海鲜呀, 刺身呀~ 系因为好多时熟食都麻麻~
但呢到就唔系喇, 好多熟食都好味, 食物又有好多款, 我都分享唔晒.....

2013-08-04
100%纯果汁