2021-09-17 1568 浏览
听朋友讲呢间餐厅嘅buffet性价比几高!有长脚蟹又有生蚝,仲有其他个啲刺身、热食、甜品!一应俱全!一于就试试佢🤪一去到当然要食啲回本嘢:海鲜(长脚蟹同生蚝)生蚝区嘅师傅系即开,隔离有个姐姐即刻用水刷一刷走啲壳觉得酒店呢个做法几好,几有效率!佢啲蚝一时一样,一时大一时细,睇彩数,不过呢个价位咁嘅质素我都接受的!其次就食长脚蟹,啲长脚蟹有少少咸,不过可接受,肉质鲜嫩,唔错!食咗几圈 其他都无试🤪啲虾用夹掂过壳唔硬(唔新鲜)所以无试。热食:试咗猪颈肉、肉丸、咖哩+酥皮饼、炖饭、巴东牛肉、糖醋鱼肉同龙脷柳等~肉丸就太散,口感一般,炖饭唔入味又好水其他就无咩特别,可一试嘅。甜品就试咗几款,最令我印象深刻嘅系佢主打甜品-芒果千层酥皮!芒果正正常常多汁,下面个酥皮好酥,脆!又唔会太甜 正!但另一个榴连千层饼就唔太建议试,因为个皮都唔脆,因为雪过入雪柜所以系硬的.. 口感一般整体而言,埋单每人$350呢个价食呢啲食物CP值系高的!但未必会再试🤣 因为有其他食物质素高 价钱都ok嘅餐厅可以拣🤪
听朋友讲呢间餐厅嘅buffet性价比几高!

一去到当然要食啲回本嘢:海鲜(长脚蟹同生蚝)

生蚝区嘅师傅系即开,隔离有个姐姐即刻用水刷一刷走啲壳
觉得酒店呢个做法几好,几有效率!

其他都无试🤪啲虾用夹掂过壳唔硬(唔新鲜)所以无试。

热食:

肉丸就太散,口感一般,炖饭唔入味又好水
其他就无咩特别,可一试嘅。

芒果正正常常多汁,下面个酥皮好酥,脆!又唔会太甜 正!

整体而言,埋单每人$350呢个价食呢啲食物CP值系高的!
  • 生蚝
  • 长脚蟹