2019-02-08 272 浏览
Lunch黎到蓝田唔知食咩好,见到呢间日本野午市都唔算贵,五六十蚊有交易。呢间餐厅整体都算阔落多位坐,但lunch都坐满场,所以都放胆少少试试佢。餐厅有个自助区,调味料、冻水热水全部自便,悭番加一服务费,我okay。叫左个炸鸡便当。有四旧炸鸡,无开炸粉浆炸,不过外皮都算脆,又无油溢味。不过调味差左啲啲,吱埋个柠檬都啱啱好无咁淡口。配菜有薯仔沙律、凉拌牛蒡丝、玉子烧都几好食,泡菜一般无特别。蟹柳天妇罗个皮都几松化,意料之外。个烟肉包肠仔爆油,食完个嘴令过搽左lip gloss咁。不过整体而言个便当都算几好,五十几蚊有汤,性价比ok。见餐牌有个餐系有甜品加迷你拉面加冻饮,四十几蚊,抹茶甜品个样几正咁(图片中)。今次怕唔够饱无嗌,有机会再黎试过。