2017-01-04 894 浏览
清假的星期五下午, 去到新城市一样咁多人. 新城市有超多餐厅, 不过间间都唔平. 行过Fauchon ,见到lunch set 有汤or salad, main, 饮品同送粒朱古力, price from $100-200. 平日lunch set 第二份半价, 师奶性格一计抵食, 就冲左入去. 个环境好fancy, 系粉红色同黑白色theme. 有2个大透明柜, 入面有好多靓靓蛋糕同朱古力. 我哋叫咗2个set lunch, 一个系鸭丝烩饭, 另一个系煎三文鱼. 汤同salad 每样要一个. 所有野食系above average, 卖相又靓, 味道又好又够热. 特别要俾个like 个意大利饭, 好香好rich, 之前从未食过呢个配搭. 食饱饱行去甜品柜度望吓, 好多款, 全部都好吸引, 不过成50 几蚊件, 贵咗D啰. 有个侍应小姐见我流哂口水咁, 主动话我知跟餐加$38 有一件, 我即刻谂都唔谂就拣咗件焦糖挞, 因为比较特别而且造型靓. 入囗清新, 焦糖味好香浓但并唔会好甜. 个挞底好正,一D都唔松散. 最后送上朱古力, 不过唔系自己拣味的. 外型比较普通但亦十分好味. 下次一定要

下次一定要试埋个tea set 同dinner
2016-12-30