2022-04-09
由于为食猫系西贡做野嘅关系,所以经常会系西贡开餐😋今次猫咪想特别推介旺泰特食比大家❤️为食猫知道通常d人入黎西贡都会去食cafe,但呢间泰国菜馆真系好值得大家一试👍🏾如果大家系平日入黎,晏就重会有lunch set,包一杯饮品同汤,冻饮亦唔驶加钱,而通常我地会叫冻奶茶,龙眼蜜,重有椰汁冰,价钱都只系$60左右,非常亲民💜而餐厅嘅员工全部都系泰国人,整嘅菜式同去泰国食嘅差唔多,为食喵就觉得佢比起九龙城既泰国餐厅更正宗,但就略为偏辣🤦🏾♀️为食喵特别想推介冬阴功猪颈肉河粉比大家🤪,因为佢嘅冬阴功汤底非常惹味,又酸又辣,我地次次晏就去食都必叫呢个⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️爽滑猪颈肉配香浓冬阴功汤河💗💗💗💗💗味道鲜茄肉碎炒湿河(偏辣)💗💗💗💗特色辣椒膏肉碎炒公仔面💗💗💗⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️环境💗💗💗💗好食指数💗💗💗💗回头指数💗💗💗💗💗
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
爽滑猪颈肉配香浓冬阴功汤河
💗💗💗💗💗
味道鲜茄肉碎炒湿河(偏辣)
💗💗💗💗
特色辣椒膏肉碎炒公仔面