2020-04-24
相信大家对Little Vegas都唔陌生 餐厅主打fusion菜 系pizza意粉等美式餐点中 加入左东南亚嘅元素一岀电梯就见到大大幅连侬墙餐厅装潢充满玩味 以拉斯维加斯赌场为主题 墙上画满色彩缤纷嘅涂鸦星期二至五晏就嚟到 仲有Lunch set (1200-1500) 包餐汤 饮品 handcraft coffee同special drink都唔洗加钱 几抵食▪️忌廉汤连个汤碗都好有玩味 质地带一点稠度 当中有粒粒薯蓉 同爽口甜粟米 口感丰富 朋友表示几满意▪️明太子蟹棒忌廉长通粉 $108明太子份量毫不吝啬 每一啖都会食到带咸香既明太子 长通粉软硬适中 沾满creamy既忌廉汁 带小小辣味 所以食落唔会太腻 面头舖有木鱼同蟹棒 长通粉中加左啲杂菌 整体味道同口感都好丰富 值得一试▪️焗波特菇 $86焗波特菇好juicy 上面有厚厚一层咸香芝士 调味唔太重 更加突出左菇既香味▪️孖宝比萨 $128贪心既人类当然要拣呢款half half既比萨今次就拣左 喇沙海鲜 同 墨汁鱿鱼圈蟹棒批底薄身 比蕯足料 层芝士好似仲厚过个批底 批边仲脆卜卜架喇沙海鲜食落真系有小小喇沙既感觉 有虾仁 鱿鱼 仲加
一岀电梯就见到大大幅连侬墙
▪️忌廉汤
▪️明太子蟹棒忌廉长通粉 $108
▪️焗波特菇 $86
▪️孖宝比萨 $128
贪心既人类当然要拣呢款half half既比萨
今次就拣左 喇沙海鲜 同 墨汁鱿鱼圈蟹棒
批底薄身 比蕯足料 层芝士好似仲厚过个批底 批边仲脆卜卜架
喇沙海鲜食落真系有小小喇沙既感觉 有虾仁 鱿鱼 仲加左豆卜 真系好有创意
墨汁鱿鱼圈蟹棒 本身谂紧边到有墨汁呢 一咬先见到 原来芝士同批底之间隐藏左一层黑色既墨汁 食落带墨汁既咸香 面头既炸鱿鱼圈仲几脆
两款pizza都几足料 层次感丰富 唔会太重口味
▪️宇治抹茶鲜奶 (单点价 $48)