2022-08-27 54 浏览
众所周知深水埗一带开咗好多文清打卡Cafe,我身为一个伪深水埗人,当然会去试吓唔同嘅Cafe比较吓,今日我哋就拣咗桂月。店舖唔系好大,装修亦都唔算花巧,带点工业风,简约就是美。午市套餐包咗汤或沙律,我哋一行二人当然拣各一开心share吓,田园沙律用多款唔同嘅沙律菜再加埋车厘茄混合而成,上面淋上沙律酱,味道简单又清新。是日餐汤系甘笋汤,冇太多浓烈嘅调味,令甘笋味更加突出,好香好滑。今日唔想食咁多淀粉质,所以我哋其中一份就拣咗牛油果烟三文鱼墨西哥卷配田园沙律,实行多菜少肉。除咗旁边伴碟嘅田园沙律,墨西哥卷入面都有劲多沙律菜,再配以适量嘅烟三文鱼。西西里蕃茄酱肉丸意大利粉嘅蕃茄酱味道酸酸甜甜,仲有好多蕃茄肉,肉丸总共有四粒,口感比较软身,味道都唔错。跟餐嘅果汁唔使加钱,菠萝汁酸酸甜甜,有好香嘅菠萝味。红莓汁就最啱女士饮用,味道清新,而且够晒冰冻。
店舖唔系好大,装修亦都唔算花巧,带点工业风,简约就是美。
沙律
甘笋汤
西西里蕃茄酱肉丸意大利粉
跟餐嘅果汁唔使加钱,菠萝汁酸酸甜甜,有好香嘅菠萝味。
菠萝汁
红莓汁就最啱女士饮用,味道清新,而且够晒冰冻。
红莓汁
午餐