2024-07-18
公司系利奥坊附近,见OpenRice有得买餐饮卷,就试吓新口味啦。环境唔错几阔落,lunch menu有定食、丼饭、炉端烧、寿喜烧、汤乌冬同斧饭拣,都算多选择;跟餐野饮就有普通茶记既咖啡、奶茶、柠茶、柠水、柚子蜜,冻热都可以,另外仲有汽水同道地既纸包拣。Openrice餐卷优惠,$50买卷可以当$100用,一张单满$200可以用一张,每次最多用2张,即系最多减到$200。同同事2个人去食,既然用餐卷就叫咗其中最贵既两个餐。同事拣咗鲍鱼蟹肉斧饭,我就叫咗炉端烧食烧肉。无影到同事个餐,但系有一只两节手指大既原只鲍鱼连壳同蟹脚;即场用斧焗煮,热㷫㷫既饭都ok,冬天应该更唔错。我既烤肉系用炉端烧既炉烤既,跟餐仲有一个沙律、面豉汤同一大碗饭;肉既份量都ok,一盘牛+一盘猪总共两盘。埋单用咗一张餐券,补返$89就得啦;计埋买卷既$50,除返人均消费都系$70左右。茶记普通到个餐都$50+,久唔久食一次精品少少既野,都ok啦。食力人人唔同,同事同食量都唔大;食完就好饱既,下昼都无再食零食到收工💁🏻♀️