2012-05-13
今朝睇早场,睇完打算食lunch,我就suggest 去 Alfafa呢间o野其实都开咗一段时间,平时食lunch 都有帮衬,今次同frd.睇完戏就suggest 嚟呢度。等咗一阵,因为lunch 未ready.要咗鸡肉磨菇红米饭,似risotto,D饭同汤煮得好入味,有鸡肉、磨菇,都好香!另加咗蕃茄,同菜苗,感觉好清新~~~ 同埋令到个饭无咁lup口,我唯一唔食o既就系asparagus.Set lunch 有soup (mostly is pumpkin soup) or salad, main course & drink,portion 都几大,细食o既朋友可以share.有个鱼pasta 之前食过,就觉得一般。朋友食过pizza 都觉得几好,不过系thin-crust,唔系几够饱。
题外话/补充资料:
价钱不便宜,但个别食物先有水准;如果唔系,就未必值回票价。
由于系open area的关系,都会比较噪,D人搭电梯行上行落都望到你食饭。(我唔mind)