2018-12-04
走进魔法餐厅用餐,感受不一样的晚膳体验。平时去尖沙咀行街,已经比较少经过金巴利道,更唔好讲系楼上嘅餐厅;朋友推介呢间隐世魔法餐厅,存在喺一个容易忽略嘅位置。一上到去嘅时候,门口挂起红色布,又挂住几件魔法睡袍,入座即有侍应介绍食品供客人选择。我同男朋友2个人呢日相当饿,所以点左好几样食物。.印度烤鸡翼 $78估唔到呢个78蚊嘅价钱会有四只鸡全翼!鸡肉唔算好嫩滑,但系系我钟意嘅质感,用印度香料腌制,腌得好入味,唔会辣,成个感觉充满印度风情,而且啖啖肉,芝味无穷。.虾沙律$98虾好新鲜弹牙,爽口清甜。伴以清爽沙律菜,虽然沙律醋汁味道唔系好出,但系都带到佢清新嘅感觉。.炸番薯条$68点嘅时候觉得68蚊食番薯条系几贵,因为鸡翼都只系贵佢十蚊,但系黎到嘅时候见炸番薯条系相当大份,我哋两个人其实食唔晒,炸到外脆内软嘅蕃薯条令到佢嘅甜味都出晒嚟!一食就停唔到口,而且相当饱肚。.叫咗一个饮管粉$148口感比意粉更加有咬口,中间因为穿的缘故,所以意粉酱汁吸晒入去,令到淡淡都好juicy。好大只嘅蚬相当肥美鲜甜,蒜头汁更加提升咗意粉嘅味道。.羊扒配羊肉肠$278其实我唔系咁接受到骚味,但系男朋友钟意,所以就
一上到去嘅时候,门口挂起红色布,又挂住几件魔法睡袍,入座即有 侍应介绍食品供客人选择。
我同男朋友2个人呢日相当饿,所以点左好几样食物。
印度烤鸡翼 $78
虾沙律$98
炸番薯条$68
叫咗一个饮管粉$148
羊扒配羊肉肠$278
其实我唔系咁接受到骚味,但系男朋友钟意,所以就满足咗佢,我都浅尝咗一啖,其实煮得非常出色,因为能够将羊嘅精华味摆晒出嚟。好欣赏佢嘅羊肉肠,虽然我自己觉得好骚,但系我欣赏佢嘅手工同创意,令到所有精华夹杂一齐。一定要试佢个用羊骨淆制嘅汁!点左个汁反而冇咁骚,但系你都会感受被羊尾去包围嘅感觉。
魔法厨房带俾你唔同嘅惊喜,除咗服务同环境,食物更加会不时转换餐单,令到食客有好嘅创新感觉。价钱其实相当抵食,一般西餐厅相比,呢度嘅质素同性价比绝对高。
当大家抱住一个探索嘅心态嚟,大家就会发掘到咁多无限嘅美食魔法✨