2011-11-20 17 浏览
一行3人,原打算book baby cafe, 点知平日都full 晒。于是就订天机栈,仲有位。7:30到,九成满,好在有订位。叫了一个2人餐同一个set dinner。2人餐,有餐汤、饮品、甜品,而价钱就因应所选之main course而定。有10多款main course可选,我地拣咗seafood risotto & 黑豚扒 (配意粉);而set dinner 就要咗鱼柳配带子薯蓉。餐汤有什菜汤、salmon cream soup, brocolli cream soup, 仲可以+$15转龙虾汤。我要咗salmon cream soup, 另一个fd转咗龙虾汤。salmon cream soup味道好淡,不过就好creamy, 好重奶味,我唔钟意奶,所以觉得麻麻。seafood risotto 不错,好软,饭粒尚算烟韧,料也下了不少。黑豚扒大大块,又厚切,不过就鞋咗少少,始终唔同牛扒可以半生熟,厚身但要全熟系是over cooked嘅。鱼柳配带子薯蓉呢个最普通,普通龙利柳,粒带子仲细过干贝,而且只得一只!甜品要咗creme brulee & 心太软。两者都未及水平;creme
于是就订天机栈,仲有位。
7:30到,九成满,好在有订位。

甜品要咗creme brulee & 心太软。
两者都未及水平;creme brulee 太实,而且唔够滑。
心太软系就系会爆浆,但个蛋糕质地唔得,又系太实。

环境较暗,但都适会倾偈。